Pazartesi, Kasım 18, 2013

Zeytin penguenler

Özellikle kis aylarinda sofralariniza renk ve biraz da farklilik ve hosluk katmak istiyorsaniz, hele bir de cocuklariniz yada icinizde hic büyümeyen bir cocuk varsa, bu zeytinden penguenler tam size göre:

Biraz ugrastirici ancak sonuc icin deger bence;)

Ihtiyacimiz olan malzemeler:

Siyah cekirdeksiz zeytin (yüzeyi burusmamis, parlak olanlardan)
Krem peynir
Havuc
Kürdan

Yapilisi:





Önce havucu traslayip enlemesine ince, yuvarlak bir parca kesin.











Bu parcadan minik bir ücgeni cikarin. Bu bizim ayaklarimiz olacak. Cikardigimiz ücgen ise gagamiz daha sonra. Kac tane penguen yapmak istiyorsaniz, o sayida havuctan ayaklar yapin.









Bir iki kasik kadar krem peyniri bir plastik posede doldurun ve ucuna minicik bir delik acin.
Cekirdeksiz zeytinlerin bir yanini boydan boya bicakla kesin. Ve plastik posede doldurdugumuz krem peyniri yarilmis zeytinin icine SIKIN. Yandaki resimde gördügünüz gibi.







Diger ikinci bir cekirdeksiz zeytini de yanlamasina bicakla hafifce kesin ve icine ayaklardan arta kalan ücgen parcayi SIKIstirin. Bu bizim gagamiz olacak.














Ardindan yine yandaki resimde gördügünüz gibi ayaklarin üzerine dikey bir sekilde bir kürdan dikin. Ici peynirle doldurulmus zeytini üzerine yerlestirin : bu gövdemiz olacak. En son olarak da kafasini kürdana saplayin. Minik penguen hazir bile:)













Peynirden yapilmis kardan adamimizin etrafina yerlestirin. (Maalesef elimde sadece 6 cekirdeksiz siyah zeytin kalmis, cok gec fark ettim. O yüzden sadece 3 tane penguen cikti). Ne kadar cok penguen o kadar kislik bir görüntü.

(Peynirden kardan adamin adim adim yapilisi da baska bir sefere)





Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder