Pazar, Kasım 19, 2017

Pazar yürüyüsleri

Uzuuun bir aranin ardindan merhaba. 

Epey oldu yazmayali. Dört yil gecmis tam olarak. Bu dört yil icinde cok seyler oldu bitti, bunlarla ilgili daha sonra yazacagim. 

Bloga öncelikle Pazar yürüyüsleri hakkinda kücük bir yazi ile dönmek istiyorum. 

Yagmur yagmadigi, firtina olmadigi sürece, esimle birlikte pazar günlerini güzel degerlendirmeyi, biraz disariya cikip yürümeyi, doganin icinde olmayi cok seviyoruz. 

Almanya'da yasayinca insan bu konuda sansli oluyor sanirim. Arabayla uzun bir yolculuk geregi duymadan, evden cikip 100-200 metre sonra kendimizi doganin icinde buluveriyoruz. 

Genelde Geilenkirchen'den Übach-Palenberg'e kadar yürüyor ve geri dönüyoruz. Tam 10 kilometre oluyor. Bazen de , hava günesli ise, daha da uzun yürüyüsler olabiliyor. 

(Fotograftaki neredeyse her hafta sonu yürüdügümüz Geilenkirchen rotamizdan bir kare) 

Bazen de hatta üsenmeyip Vaals'e gitmeyi cok seviyoruz. Vaals Aachen'in hemen yanibasinda, sinirdaki bir Hollanda sehri. Icinde Hollanda'nin en yüksek noktasi olan Dreiländerpunkt'u barindiyor. Burasi ayrica 3 ülkenin (Almanya, Hollanda ve Belcika'nin) sinirlarinin kesisme noktasi. 

Ormanlarla cevrili, icinde yürüyüs parkurlari olan ve özellikle de sonbahar aylarinda yapraklarin sararmasi, kizarmasiyla birlikte renk cümbüsüne dönüsen sevimli bir yer. 

En keyiflisi de yürürken elele tutusup bol bol konusmak. Isten, gücten, aileden, bizi mutlu ya da sinir eden, moralimizi bozan, ya da sevindiren, bizi korkutan ya da güldüren seylerden bahsetmek. Genelde de gelecek hakkinda konusmak, hic bitmeyen planlardan, hedeflerden :) 

Bu aralar mesela en cok ev yaptirmak mi bitmis bir ev satin almak mi mevzusunu konusuyor / tartisiyoruz yürürken. 


(üstteki iki fotograf da Vaals'taki parkurumuzdan)

Dogada yürümek, yagmurun, topragin kokusunu almak, yapraklarin hisirtilarini isitmek, bir cok cesit hayvani dogal ortaminda görmek, mantarlarin, ciceklerin, agaclarin fotograflarini cekmek iyi geliyor insana. 






Sagligimiz el verdikce hafta sonu yürüyüslerimize devam edecegiz gibi. Eger sizin de cevrenizde 5 - 10 kilometre ya da 1 - 2 kilometre bile olsa yürüyüs imkaniniz varsa, hic üsenmeyin, cikin disariya derim.  Dinc ve fit kalmanin yanisira, en güzel yani kafayi sifirlama etkisi.  

Hepinize güzel pazarlar.  Bundan sonra arayi cok uzatmadan düzenli araliklarla yeni yazilarla bulusmak üzere. 

Asagidaki fotograflar da bugünün yürüyüsünden :) 










https://gokceyle.blogspot.de/2017/11/pazar-yuruyusleri.htmlşşşşşş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder